ruski strucnjaci nevesinje.jpg

Tim ruskih vojnih medicinskih stručnjaka stigao je danas u Nevesinje gdje će izvršiti dezinfekciju Doma zdravlja i Bolnice Nevesinje.

Ruski ljekari i predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS održali su sastanak sa rukovodstvom nevesinjskih zdravstvenih ustanova na kojem su razgovarali o preventivnim mjerama i zaštiti pacijenata i zdravstvenih radnika u okolnostima pojačanih epidemioloških rizika.

Dogovoreni su i naredni koraci koje je potrebno preduzeti u borbi protiv virusa korona.

Menadžment nevesinjskih zdravstvenih ustanova upoznao je ruske ljekare o protokolima za prihvat pacijenata, propisanim preventivnim mjerama, proceduri uzimanja uzoraka za testiranje na novi virus i uopšte o stanju zdravstva u Nevesinju.

Ruski stručnjaci će tokom dana izvršiti dezinfekciju prostorija u kojima najviše borave pacijenti, kao i spoljašnjih zidova i okoline objekata. Njihova su uvjeravanja da će time biti omogućeni sigurniji uslovi za rad, a pacijentima će bezbjedniji boravak.

U Nevesinju su do sada testirane 63 osobe, a prisustvo zaraze virusom korona utvrđeno je kod 13 lica. Još se očekuju rezultati 15 testiranih osoba.