robert de niro.jpg

Robert de Niro, jedan od najvećih holivudskih glumaca, ponosan je otac šetoro djece, a najstariju kćerku koju je usvojio dok je bio u srećnom braku sa bivšom suprugom Dijanom Abot, dao je srpsko ime Drena, a malo je poznato koja se priča krije iza njenog imena.

Naime, Drena je ime dobila po rijeci Drini, što je navedeno i u njenoj biografiji na sajtu, te se pretpostavlja se da je De Nirova kćerka dobila ime po čuvenom romanu “Na Drini ćuprija”.

De Niro je još 1967. godine kao auto-stoper posjetio tadašnju Jugoslaviju, a na izlasku iz Niša zaustavio je seljaka iz Čokota, Radovana Đokića koji ga je srdačno ugostio u svojoj kući, u kojoj je glumac i prenoćio. Nakon godinu dana, ljeta 1968. u Čokotu je ponovo došao Rober de Niro i kod domaćina je ostao tri dana, a zajedno sa svojim domaćinom brao je paradajz, vozio povrće na pijacu i zajedno sa njim prodavao.

De Niro je u međuvremenu pročitao roman “Na Drini ćuprija”, te kćerki dao ime Drena. Mediji pišu i da je često angažovao dadilje iz Srbije, a godinama je za njega u obezbjeđenju radio čovjek koji je takođe Srbin.

Ipak, ovaj slavni glumac nije jedini koji je svojoj kćerki dao srpsko ime, piše Blic.

Maleni Dimitri, sin Mile Kunis i Eštona Kučera, dobio je divno pravoslavno ime, puno simbolike. I nije jedina poznata beba koja je ponijela ime pravoslavnog, srpskog porijekla.

Kada je pjevačica Šakira 2014. prvom sinu dala ime Milan, mnogi su se iznenadili, ali su i pohvalili njen izbor.