vizir bolnica trebinje.jpg

Petogodišnja djevojčica iz Mičigena, koja se prije mjesec dana žalila na glavobolju, umrla je nakon što je oboljela od virusa korona.

Nakon što je provela dvije nedjelje na respiratoru, Skajler Herbert umrla je u nedjelju, prenosi Dejli mejl. Ona je u martu testirana pozitivno na Covid-19, a kasnije je razvila rijedak oblik meningitisa i oticanje mozga.

Njena majka LaVondria rekla je kako je njeno napredovanje zaustavljeno, a da doktori vjeruju da joj je mozak “umro”.

Znala je da se neće vratiti kod nas – rekla je njena majka.

Vjeruje se da je Skajler prvo dijete zaraženo virusom korona koje je umrlo u Mičigenu.

Njeni roditelji rekli su da ne znaju kako je djevojčica dobila virus, kao i da nije imala drugih zdravstvenih problema.

Skajler je otišla u bolnicu 3. aprila i dobila je meningoencefalitis, rijetku komplikaciju virusa korona, koja je uzrokovala oticanje moždanog tkiva i leziju na njenom prednjem režnju, rekli su njeni roditelji. Prvi simptomi nisu odmah pokazali da je devojčica zaražena sa Covid-19.

Roditelji su je odveli kod ljekara 23. marta nakon glavobolje koja nije bila ublažena lijekovima. Kada joj je dijagnostikovala upala grla, djevojčica je poslata kući sa antibioticima.

Plakala je cijele noći i govorila kako glavobolja ne prolazi. Zvala sam doktora, a on mi je rekao da lijekovima treba 48 sati da deluju. Pošto je puno plakala, rekla sam suprugu da je odvedemo u Urgenti centar – ispričala je njena majka.

Kada su je odveli tamo, test je pokazao da je pozitivna na virus korona.

Glavobolja i blaga groznica smatrani su nuspojavama. Skajler je puštena dan kasnije, ali se vratila u bolnicu poslije nekoliko sati.

Poslije napada i visoke temperature smještena je u bolnicu, gdje je otkriveno da ima meningitis. Nažalost, djevojčica više nikada nije otvorila oči.

U Mičigenu za sada ima više od 31.000 oboljelih, dok je 2.389 ljudi umrlo, prenosi Telegraf.