vaskrsnja-jaja-1.jpg

Rukovodstvo Grada Trebinja uputilo je danas vaskršnju čestitku svim građanima našeg grada koji sutra, 19. aprila, proslavljaju praznik Hristovog vaskrsenja.

Čestitku su uputili gradonačelnik Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Slađana Skočajić, predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak i potpredsjednik Skupštine Mijat Šarović.

U čestitki se kaže:

"Građanima Trebinja koji obilježavaju praznik vaskrsenja Hristovog po julijanskom kalendaru upućujemo iskrenu čestitku sa željom da najveći hrišćanski praznik obilježe u miru i krugu samo najbližih članova porodice.

Okosnica naše tradicije jeste da praznike proslavljamo u hramovima i domovima, sa porodicom, rodbinom, komšijama i prijateljima. No, trenutna situacija nalaže da pokažemo odgovornost, razumijevanje i strpljenje zbog okolnosti u kojima se nalazimo.

Za razliku od prethodnih godina, bratsku ljubav otjelovljenu u Hristu pokazaćemo ukoliko se suzdržimo od većih okupljanja kako bismo i u ovom iskušenju postupili hrišćanski, iskreno i čovjekoljubivo i zaštitili sebe i svoje bližnje, a posebno naše starije članove porodica i osjetljive kategorije.

Neka Vaskrs donese mir, radost, zdravlje i blagostanje u svaki dom! Hristos voskrese".