policija.jpg

Pripadnici trebinjske Policijske uprava su tokom tri mjeseca 2020. godine evidentirali za 50 odsto više krivičnih djela čiji je počinilac otkriven na licu mjesta, potvrđeno je za TrebinjeLive.info u ovoj upravi.

U Policijskoj upravi su naveli da je riječ o 12 krivičnih djela, što je za četiri krivična djela više nego za isti period prošle godine, što je još jedna potvrda da građani istočne Hercegovine imaju povjerenje u pripadnike Ministarstva istočne Hercegovine.

"Policijski službenici su svojim predanim i profesionalnim radom stekli povjerenje građana koje je dovelo do povećanog broja otkrivenih počinilica na licu mjesta, jer su upravo građani svojim pravovremenim reagovanjem ova krivična djela prijavili policiji", kazali su u Policijskoj upravo.

A za ovako dobar rezultat, osim dobre saradnje sa građanima, zasluženo je i povećano prisustvo policijskih službenika na terenu.

Iz trebinjske Policijske uprave zahvaljuju se svim građanima istočne Hercegovine na dosadašnjoj saradnji, apelujući još jednom da, ukoliko primjete sumnjivo ponašanje lica ili nepoznata lica, ista prijave najbližoj Policijskoj stanici na besplatan telefonski broj 122.

"Ne možemo da ignorišemo sumnjivo ponašanje kao da ono može samo drugima da nanese štetu, moramo da se ponašamo odgovorno kako bismo subjektivni osjećaj bezbjednosti podigli na najviši nivo, jer je održavanje povoljnog stanja bezbjednosti zadatak svih nas", naveli su u ovoj Policijskoj upravi Trebinje.