gradska uprava grada trebinja.jpg

Radnici trebinjske Gradske uprave i gradskih javnih ustanova i ovoga puta pokazali su solidarnost u teškim trenucima za naše društvo, izdvajajući dobrovoljno od pet do 50 odsto svoje plate za Fond solidarnosti Republike Srpske.

Pozivu Vlade Republike Srpske odazvalo se 96,14 odsto radnika Gradske uprave, 94,59 odsto radnika gradskih javnih ustanova i 46,43 odsto pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio se svim radnicima koji su pokazali solidarnost, razumijevajući trenutnu situaciju u realnom sektoru i neophodnost pomoći privredi kako bi uspjela da se izbori sa svim poteškoćama uslijed globalne pandemije novog virusa korona.

"Radnici Gradske uprave i javnih ustanova uvijek su bili ti koji su pomagali kad je bilo teško. Osim dijela svoje plate, radnici učestvuju i u svakodnevnim aktivnostima sprovođenja i kontrole preventivnih mjera gradskog i republičkog štaba za vanredne situacije, što, nerijetko, izuskuje i cjelodnevni angažman na terenu. Iz tog razloga svima njima upućujem jedno veliko hvala", naveo je Ćurić.

Ćurić je naglasio da je izdvajanje dijela plate bilo na dobrovoljnoj osnovi, zbog čega je veoma ponosan na sve radne kolege koje su iskazale odgovornost, solidarnost i razumijevanje. 

Na račun Fonda solidarnosti Republike Srpske danas će biti uplaćeno oko 25.000 KM.