IMG_20200410_55267.jpg

Četiri osobe smrtno su stradale u saobraćajnoj nezgodi koja se sinoć dogodila u mjestu Kovačić kod Livna, saopšttio je danas MUP Hercegbosanskog kantona (HBK).

Federalni mediji prenose da se sinoć u 23.15 sati dogodila nesreća na magistralnom putu M-6.1 Livno – Bosansko Grahovo, u mjestu Kovačić pored Livna, u kojoj je 21-godišnji J.M. iz Livna upravljajući golfom smrtno stradao na mjestu nezgode, kao i njegov suvozač 20-godišnja S.V. iz Livna.

Saputnici u istom vozilu 20-godišnji V.V. iz Livna i 19-godišnja I.R. iz Livna prevezeni su u Županijsku bolnicu u Livnu, gdje su od zadobijenih povreda noćas preminuli.

Drugi učesnik nezgode, 46-godišnji T.P. iz Livna, koji je upravljao land roverom, zadobio je lakše povrede dok je njegov suvozač 38-godišnji I.Š. iz Livna zadobio teže povrede te se nalazi u Županijskoj bolnici u Livnu.

Jedan dio uviđaja na mjestu događaja obavili su noćas djelatnici PU Livno, Sektora kriminalstičke policije MUP-a HBK-a i dežurni Županijski tužitelj, dok će se drugi dio nastaviti tokom dana, saopštio je je MUP HBK-a.