dragan-lukac-ministar-unutrasnjih-poslova-srpske.jpg

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je nekoliko policajaca zaraženo virusom korona.

"Imamo i nekoliko slučajeva, oko pet ili šest, policajaca koji su pozitivni na virus, a koji su smješteni u karantine, te nastojimo testirati što veći broj policajaca i drugih lica koja su sa njima bili u kontaktu, kako bismo spriječili širenje među našim redovima, jer bi veliki problem nastao ako desetkujemo policiju ili bilo koju našu policijsku stanicu, zato što nema ljudi koji mogu da ih zamijene", rekao je Lukač.

Zato, dodao je on, strogo se vodi računa da svi policajci budu zaštićeni na svojim zadacima, u kojima su veoma izloženi kontaktu sa ljudima.

Govoreći o saradnji sa drugim policijskim agencijama, kao što je Granična policija, Lukač je naveo da MUP Srpske ima sporazum sa ovom policijom, pa je određeni broj pripadnika Ministarstva prisutan na granici.

On je napomenuo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srpske angažovalo sve svoje kapacitete u održavanju situacije pod kontrolom i da je na policajcima veliko opterećenje.

"Od početka krize sa virusom korona, broj tih policajaca je bio oko 100, te smo sada već oko polovinu povukli i vratili u redovne poslove, upravo zbog velikog opterećenja na poslovima u borbi protiv virusa", rekao je Lukač za RTRS, a prenosi Srna.

Ukupan broj zaraženih osoba virusom korona u Republici Srpskoj je 365, a ukupno su dosada testirane 3.734 osobe.