trebinje-vazduh.jpg

Zabrana uvoza robe i tranzita kamiona između Čapljina i Trebinja ukinuta je tokom današnjeg dana, potvrdio je za Klix.ba gradonačelnik Čapljine i šef Štaba civilne zaštite tog grada Smiljan Vidić.

Kako ističe, odluka o zabrani je povučena danas nakon vanrednog telefonskog sastanka koji je održao s gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem.

Dvojica gradonačelnika ovih hercegovačkih gradova su postigli dogovor o povlačenju spornih odluka koje su se odnosile na međusobnu zabranu uvoza robe i tranzit kamiona.

Podsjetimo da je Čapljina zabranila uvoz robe i tranzit kamiona iz Trebinja, nakon što je Štab za vanredne situacije Trebinja 5. aprila, zbog pojave virusa korona u Čapljini, donio odluku o zabrani uvoza robe iz tog grada, kojom su se snabdijevale mnoge trgovine i tržnice u Trebinju.

Trebinjska odluka prestala je da važi sinoć,a donesena je kako bi se identifikovala sva lica koja su bila u kontaktu sa prvozarazenim.

Zabrana snabdijevanja robom iz Čapljine naišla je na pozitivne reakcije Trebinjaca, s obzirom na to da predstavnici velikog broja prodajnih objekata iz Trebinja  dolaze u direktan kontakt sa licima iz Čapljine.

U Čapljini je danas zabilježeno još četvoro novozaraženih virusom korona, pa je ukupan broj u ovoj opštini sada 14.