policija.jpg

Policijska uprava Trebinje apeluje na građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2” i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Iz trebinjske Policijske uprave podsjećaju građane da su od 10. marta 2020. godine zabranjena sva javna okupljanja u Republici Srpskoj.

"S dolaskom lijepog vremena primjećeno je da se ova mjere ne poštuje u Trebinju, Bileći, ali i ostalim opštinama na teritoriji koju operativno pokriva PU Trebinje", navodi se u saopštenju iz PU Trebinje.

Gradski štab za vanredne situacije donio je naredbu kojom je zabranjeno da se na jednom mjestu okuplja više od troje lica.

"Policijski službenici će u narednom periodu intenzivnije pružati asistenciju Komunalnoj policiji Grada Trebinja, koja će kažnjavati sve one koji ne poštuju donesene mjere", dodaje s eu saopštenju.

Apelujemo na građane da prilikom rekreativnih aktivnosti poštuju preporuke i smjernice Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i nadležnih inspekcijskih službi.