Industrija alata trebinje.jpg

Iz trebinjske Industrije alata reagovali su danas povodom netačnih objava u pojedinim medijima, u kojima javnost obavještavaju da "Svislajon Industrija alata" duguje državi 15.100.000 KM.

Saopštenje iz Industrije alata prenosimo u cjelosti.

Ne prvi put, već u kontinuitetu, određeni mediji zlonamjerno plasiraju lažne informacije. Obavještavamo zaposlene "Industrije alata" i Poslovnog sistema "Svislajon Takovo", kao i cijelu javnost Hercegovine i saopštavamo istinu koja slijedi:

1. Svislajon Industrija alata“ a.d. Trebinje po osnovu neplaćenih poreza duguje budžetu Republike Srpske oko 800.000 KM.

2. Od 2012. godine, „Industrija alata“ uredno izmiruje u dan kako poreze, tako i doprinose.

3. „Industrija alata“ u dan uplaćuje doprinose i povezuje radni staž svim zaposlenima koji su stekli uslove za penziju. Napominjemo, da nijedan zaposleni nije otišao u penziju, a da mu od strane „IAT“-a nije uplaćen doprinos i povezan radni staž, a sve se odnosi na period prije privatizacije.

4. Za povezivanje radnog staža zaposlenima, za period prije privatizacije, „IAT“ je do danas uplatio više od 7.500.000 KM, a za period od 1.januara 2012. godine do danas „SL IAT“ je u budžet Republike Srpske uplatio oko 22.000.000 KM po osnovu redovnih poreza i doprinosa.

5. Finansijska konsolidacija „SL IAT“-a je završena 2011. godine sa uplatom „Svislajona“ od 37.000.000 KM, a od tada do danas „Industrija alata“ uredno izmiruje sve svoje obaveze po osnovu poreza, doprinosa, prema dobavljačima i zaposlenima.

Zbog svega navedenog prinuđeni smo da protiv određenih medija podnesemo krivične prijave, kao i tužbu za nadokandu štete koju nam pričinjavaju plasirajući u javnost netačne informacije.

Generalni direktor

Jovanka Uljarević