dan policije rs trebinje 20201.jpg

Predstavnici trebinjske Policijske uprave, Grada Trebinja, gradske Boračke organizacije i Trećeg odreda specijalne policije položili su jutros cvijeće i upalili svijeće kod spomenika posvećenom poginulim pripadnicima ove uprave u Odbrambeno-otadžbinskom ratu povodom 4. aprila - Dana policije Republike Srpske.

Cvijeće su položili načelnik trebinjske Policijske uprave Siniša Laketa, gradonačelnik Mirko Ćurić i predsjednik skupštine gradske Boračke organizacije Dejan Bodiroga.

S obzirom na to da je na teritoriji Republike Srpske od jutros na snazi vanredno stanje, a da je ranijim odluka gradskog Štaba za vanredne situacije zabranjeno svako javno okupljanje, obilježavanje Dana policije Srpske proteklo je bez zvaničnog skupa i obraćanja zvaničnika.

Trebinjska Policijska uprava sjeća se 30 najhrabrijih pripadnika koji su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu dali svoj život za Republiku Srpsku, stvarajući pokoljenjima Republiku za slobodan život.

Prva jedinica tadašnje milicije Republike Srpske i jedinica specijalne policije, formirane su prije 28 godina, 1. aprila 1992. godine, upravo u Trebinju.

Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske, čijih je 782 pripadnika dalo život u stvaranju naše otadžbine.

dan policije rs trebinje 20202.jpg