Het.jpg

Članovi uprave Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ izdvojiće po 50 odsto od svoje martovske plate za Fond solidarnosti Republike Srpske, kako bi dali svoj doprinos ublažavanju posljedica od pandemije novog virusa korona, s obzirom na to da će Vlada Republike Srpske snositi značajan dio troškova za brojne radnike koji nisu radili tokom marta.

Osim članova uprave ovog preduzeća, rukovodioci pogona i sektora HET-a u korist Fonda solidarnosti izdvojiće po 15 odsto od svoje neto plate, dok će šefovi službi izdvojiti 12 odsto.

Po preporuci Vlade Republike Srpske, radnici imaju mogućnost da na dobrovoljnoj bazi u Fond solidarnosti izdvoje pet, odnosno 10 odsto, u odnosu na to da li im je plata do 1.000 KM ili iznad ovog iznosa.

Izdvajanjem dijela plate u Fond solidarnosti Republike Srpske direktno će biti pomognuti i brojni Trebinjci i Hercegovci koji tokom marta, ali i u aprilu ne obavljaju svoju djelatnost uslijed pandemije novog virusa korona, u suprotnom bi više hiljada radnih mjesta bi bilo dovedeno u pitanje.

Samo na području Trebinja, zanatske radnje, ugostiteljski objekti, butici, stomatološke ambulante, priređivači igara na sreću ne rade već duže od 15 dana.

Ranije su izdvajanje polovine svojih plata u Fond solidarnosti najavili i članovi uprave ERS-a.