Vimbldon.jpg

Ovogodišnje izdanje Vimbldona, koje je trebalo da bude održano u prvoj polovini jula, otkazano je zbog pandemije virusa korona, objavili su organizatori.

To je trebalo da bude 134. izdanje najvećeg turnira na svijetu, ali će ono biti održano od 28. juna do 11. jula naredne godine.

Vimbldon je otkazan prvi put od II svjetskog rata, a samo je posljednji u nizu sportskih događaja koji je pretrpio takvu sudbinu. Dva najveća dešavanja koja su bila zakazana za predstojeće ljeto – Olimpijske igre u Tokiju i Evropsko prvenstvo u fudbalu pomjereni su za 2021. godinu.

Prethodno je Rolan Garos odložen, a najavljeno je da će drugi Gren slem sezone biti održan od 20. septembra do 4. oktobra. Za sada se ništa ne zna za US Open, koji je zakazan za početak septembra.

Teniska sezona je trenutno pauzirana, a prethodno je najavljeno da neće biti nastavljena do juna, uz nadu da bi turniri na travi mogli da budu odigrani po planu. Međutim, pošto je Vimbldon otkazan postoji mogućnost da se sezona nastavi tek u julu, u najboljem slučaju.