trebinje-grad-vazdug.jpg

Objekat Đačkog doma u Trebinju dobio je prvog privremenog stanovnika, koji će u jednoj od njegovih soba provesti četrnaestodnevni karantin, potvrđeno je u gradskom Štabu za vanredne situacije.

U Štabu su naveli da je ovo lice smješteno u karantin, a ne u kućnu izolaciju, jer je to nova preventivna mjera republičkog Štaba za vanredne situacije koja se od juče primjenjuje za sva lica koja imaju prebivalište na području Republike Srpske, a u našu zemlju su ušli preko nekog od graničnih prelaza.

"Ova osoba se nalazi pod dvadesetčetvoročasovnim zdravstvenim nadzorom. Dobrog je zdravstvenog stanja, bez simptoma respiratorne infekcije", naveli su iz Štaba.

Na području Trebinja nema potvrđenih, ni sumnjivih slučajeva infekcije izazvane novim virusom korona.

U prethodna 24 časa tri osobe su stavljene pod zdravstveni nadzor, od kojih je jedna, nakon odluke republičkog Štaba za vanredne situacije, smještena u karantin.

Zdravstveni nadzor je završen nad 74 osobe, pa se sada pod ovim nadzorom nalazi 231 naš sugrađanin.

Iz Štaba su još jednom apelovali na sve građane da poštuju preventivne mjere, zahvaljujući se svima onima koji su do sada pokazali odgovorno ponašanje prema pandemiji novog virusa korona.