Respirator Draskovic.jpg

U trebinjsku Bolnicu danas je stigao respirator koji je donirao hercegovački investitor Rodoljub Drašković.

Na području Hercegovine nema oboljelih od virusa korona, a do sada je testirano osam pacijenata.

Respirator je uručio generalni direktor "Svislajona" iz Trebinja Radenko Drašković, koji je pritom izrazio nadu da neće biti velike potrebe za njegovim korištenjem.

"Predsjednik Drašković je lično donirao ovaj uređaj narodu Hercegovine, a mi smo u Udruženju građana i privrede Hercegovine otvorili poseban račun za uplate kako bismo pomogli u nabavci opreme potrebne za borbu protiv virusa korona", rekao je Drašković.

Direktor Bolnice Trebinje LJubica Miljanović istakla je da će im respirator mnogo značiti, te zahvalila za ovu donaciju, kao i drugim donatorima iz Hercegovine koji su ovih dana naručili respiratore za trebinjsku Bolnicu.

"Nadam se da ove respiratore nećemo koristiti i da će naši pacijenti u slučaju pojave korona virusa imati lakšu kliničku sliku", istakla je Miljanovićeva.

Ona je rekla da trebinjska Bolnica, pored danas doniranog, trenutno ima dva respiratora, a najavljena je nabavka još četiri.

"Imamo dosta toga, fali nam zaštitna oprema za rad, ali imamo najavu od donatora da će nam i to uskoro stići", dodala je Miljanovićeva