dezinfekcija dzamija (3).jpg

U cilju prevencije i sprečavanja širenja novog virusa korona, urađena je i dezinfekcija Osman-pašine džamije u Starom gradu i prostorija Medžlisa Islamske zajednice u našem gradu, objavljeno je na Fejsbuk stranici "Medžlis IZ Trebinje".

Dezinfekciju su, na zahtjev Medžlisa, izvršili radnici Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost".

"Ovom prilikom se zahvaljujemo gradonačelniku grada Trebinja Mirku Ćuriću i direktoru ustanove 'Ekologija i bezbjednost' Stevanu Bekanu, koji su brzo i efikasno reagovali na naš poziv", navedeno je u objavi.

Iz Medžlisa Islamske zajednice su apelovali na sve građane da se maksimalno čuvaju i pridržavaju mjera nadležnih organa u danima pandemije novog virusa korona i da vode brigu o sebi i svojim porodicama, kako bi "iz ovoga iskušenja što prije izašli kao pobjednici".

Iz Medžilsa su obavijestili sve pripadnike islamske vjeroispovijesti da će se džuma namaz obavljati samo u prisustvu imama i izvršnog odbora, što je instrukcija Rijaseta islamske zajednice u BiH.

Radnici "Ekologije i bezbjednosti" izvršili su i dezinfekciju rimokatoličke Katedralne crkve Blažene Djevice Marije, kao i Župnog dvora, koji se nalazi uz ovu katedralu.

katedralna crkva.jpg