mijat-gacinovic.jpg

Trebinjac Mijat Gaćinović donirao je 10.000 evra Gradu Trebinju za prevenciju pandemije novog virusa korona, rekao je gradonačelnik našeg grada Mirko Ćurić.

Ćurić je kazao da je ovaj gest proslavljenog fudbalera, mladog i uspješnog čovjeka, za svako divljenje, zbog čega je Mijat, kako je rekao, još jednom pokazao da nije zaboravio svoje Trebinje ni u vremenu globalne borbe sa novim virusom korona.

„Želim da mu se zahvalim u ime svih građana Trebinja i u svoje lično ime. Sredstva ćemo iskoristiti za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, kojiam je svaka pomoć uvijek dobrodošla“, naveo je Ćurić.

On je pozvao sve Trebinjce koji su u mogućnosti, da podrže rad svih dežurnih službi, čiji su radnici, maltene, 24 časa na terenu.

„Zajedno smo u borbi protiv virusa korona, iz toga razloga #ostanikodkuće“, poručio je Ćurić.

Ćurić je posebnu zahvalnost upitio privrednicima koji su najavili donaciju tri respiratora za trebinjsku Bolnicu, ali i predstavnicima svih medija koji izvještavaju iz Trebinja.

Proslavljeni fudbaler, koji brani boje njemačkog „Ajntrahta“ iz Frankfurta, gradonačelniku je poslao i video u kome pozdravlja sve Trebinjce, pozivajući ih da poštuju sve preporuke nadležnih organa.

„Pozdrav svim mojim Trebinjcima i ljudima u regionu. Želim ovom prilikom da pozovem sve, pogotovo mlađe generacije, da poštuju procedure nadležnih organa i zaštite sve oko sebe. Mnogo je važno da u ovoj borvi budemo složni, da pobijedimo i da se što prije vratimo uživanju u ljepoti našeg naljepšeg grada. Čuvajte se i čuvajte ljude oko sebe“, rekao je Gaćinović u videu.

Na području Trebinja nema registrovanih slučajeva infekcije virusom korona, a u kućnoj izolaciji nalazi se 352 naših sugrađana.