policija kontrola.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić obišao je danas kontrolne tačke na prilazima gradu na kojima kontrolu svih ulazak u grad vrše pripadnici Policijske uprave Trebinje, a ispomoć im pružaju radnici „Ekologije i bezbjednosti“, te pripadnici civilne zaštite HET-a i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Ćurić je kazao da je riječ o jednoj od mjera koja podrazumijeva da niko ne može da uđe na područje grada, a da prije toga ne bude registrovan u evidenciju.

„Od onih koji ulaze na područje Trebinja traže se lični podaci i evidentira se gdje su krenuli – da li će se u Trebinju zadržavati i koliko vremenski, odnosno da li su samo u prolazu kroz naš grad“, naveo je Ćurić.

On je pojasnio da ovom aktivnošću cijeli grad stavljen pod svojevrsnu kontrolu, te da je ovo samo jedna od niza preventivnih mjera koje je donio gradski Štab za vanredne situacije.

„Naš cilj je da sve što je u našoj moći ne prepustimo slučaju i da dječujemo preventivno na eventualno širenje novog virusa korona“, naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, u toku je pojačana kontrola lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji, a objavljen je i spisak svih naših sugrađana koji se u njoj nalaze, koji će tokom dana biti dopunjen, te svakodnevno ažuriran.

„Na ovaj vid objave smo bili primorani jer smo evidentirali određen broj naših sugrađana koji nisu poštovali ovu preventivnu mjeru i na taj način su potencijalno ugrožavali zdravlje svih nas, a i resorno ministarstvo traži da im dostavimo identitet tih lica“, pojasnio je Ćurić.

Ćurić je pohvalio rad Policijske uprave Trebinje i svih radnika koji su angažovani na terenu.

Posebnu zahvalnost Ćurić je uputio predstavnicima svih medija iz Trebinja koji na profesionalan način izvještavaju o trenutnoj situaciji u našem gradu i uopšte prate razvoj situacije o pandemiji novog virusa korona.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Trebinja, Ćurić je kazao da u našem gradu nema zabilježenih slučajeva infekcije novog virusa korona, dok se u kućnoj izolaciji nalazi 347 naših sugrađana.

On je još jednom zamolio sve Trebinjce da imaju razumijevanja za sve preventivne mjere koje je donio Štab, zahvaljujući se svima onima koji ih poštuju.