subota virus korona trebinje (9).jpg

Naši stariji sugrađani izgleda da još uvijek nisu shvatili da su upravo oni ti koji su najugroženiji od pandemije virusa korona, pa su i danas, među onim rijetkim koji su u gradu, oni najbrojniji na trebinjskim ulicama.

Stare navike, izgleda, ne mogu tek tako da promijene, pa nerijetko i sjede za stolovima ljetnih bašta kafića, iako ti objekti već skoro sedam dana ne rade.

Ne radi ni gradska pijaca, ali naši stariji sugrađani nisu zaboravili ni tu subotnju naviku, pa su jutros samo promijenili lokaciju i umjesto na Trg slobode uputili su se ka Tini, gdje i dalje radi jedna improvizovana manja pijaca.

subota virus korona trebinje (2).jpg

Ispred prodavnica primjetni su redovi, međutim, ni tu se ne možemo pohvaliti disciplinom, pa su rijetki oni koji poštuju rastojanje od minimalno jednog metra.

Virus koronu treba shvatiti ozbiljno, pa sve mjere koje su donese su, prvenstveno, preventivne kako ne bi došlo do širenja ove zaraze, jer je sušnina upravo u njegovom brzom širenju među ljudima, što stvara veliki problem i za velike organizovane i funkcionalne zdravstvene sisteme, a ne za naš, koji je, ako ništa drugo, veoma mali sa minimalnim resursima.

Zato #ostanikodkuće, jer je bolje spriječiti nego liječiti!

subota virus korona trebinje (8).jpg

subota virus korona trebinje (7).jpg

subota virus korona trebinje (6).jpg

subota virus korona trebinje (5).jpg

subota virus korona trebinje (4).jpg

subota virus korona trebinje (3).jpg

subota virus korona trebinje (1).jpg