Rodoljub draskovic.jpg

Predsjednik Poslovnog sistema "Svislajon" i hercegovački knez Rodoljub Drašković odlučio je da izdvoji lična materijalna sredstva u Fondaciju, sa namjenom da se uključi u rješavanje socijalnog statusa hercegovačkih porodica, koje su ostale bez redovnih materijalnih primanja, uvođenjem vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

U saopštenju dostavljenom medijima, Drašković je istakao da je socijalna briga o socijalno nezbrinutim odgovornost cijele društvene zajednice.

"Neće se, niti smije dozvoliti, stanje socijalne nezbrinutosti porodica u Hercegovini", naveo je Drašković.

Svjestan činjenice da će mnoge porodice ostati bez ličnih primanja, zbog zabrane obavljanja privrednih djelatnosti, odlučio je da ličnim donatorskim sredstvima rješava materijalni status materijalno ugroženih porodica.

Pokrenuo je inicijativu, zajedno sa predsednikom Upravnog odbora „Udruženja građana i privrede Hercegovine“ Lukom Petrovićem, da ovo Udruženje preuzme brigu rješavanja socijalnog pitanja najsiromašnijih porodica u Hercegovini.

Drašković je pozvao lokalne zajednice da se Kneževoj fondaciji dostave socijalne karte porodica, koje su materijalno nezbrinute.

"Slogom i jedinstvom možemo i moramo zaštititi Hercegovinu od bijede i siromaštva, bez obzira čime je prouzrokovano", kazao je Drašković.