Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Štab za vanredne situacije - Od večeras nema prodaje alkoholnih pića na benzinskim pumpama

stab za vanredne situacije trebinje.JPG

Na području Trebinja poslije 20.00 časova biće zabranjena prodaja alkoholnih pića na benzinskim pumpama, rekao je šef gradskog Štaba za vanredne situacije Mirko Ćurić.

Ćurić je istakao da je u toku protekle noći primjećeno da je ovo neophodno da se uradi, jer policija nije mogla da radi onako kako je to bilo zamišljeno.

On se zahvalio svim građanima i privrednicima koji poštuju odluke gradskog Štaba za vanredne situacije, navodeći da zna da privreda trpi određene posljedice, ali da je, ipak, zdravlje građana na prvom mjestu.

"Pratimo situaciju i čim se stvore uslovi da se ove mjere izmijene, to će biti i urađeno", naveo je Ćurić.

Govoreći o odluci koju je sinoć saopštio predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, a koja se tiče odlaska u karantin svih državljana BiH koji budu željeli da uđu u BiH od ponedjeljka 16. marta, Ćurić je naveo da granični prelaz "Ivanica" teritorijalno pripada Federaciji BiH, gdje su i drugačije preventivne mjere u odnosu na Republiku Srpsku.

"Pratimo situaciju i u skladu sa novim infomacijama izvještavaćemo javnost. Za sada, nema informacije da će oni koji rade u Dubrovniku biti spriječeni u prelasku granice. Međutim, situacija se mijenja iz časa u čas. Svi oni koji nemaju veliku potrebu da se kreću, savjet je da ne napuštaju Trebinje, jer i države u okruženju donose svoje mjere u sprečavanju širenja virusa korona", naveo je Ćurić.

Na području grada Trebinja nema potvrđenih, niti sumnjivih slučajeva novim virusom korona, a trenutno se pod nadzorom nalazi 12 osoba, od čega pet u kućnoj izolaciji.

Mjere i naredbe koje donosi Štab su obavezujuće i primjenjuju se odmah po njihovom donošenju.

Za kontrolu sprovođenja ovih mjera zaduženi su nadležni inspekcijski organi i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji će i večeras vršiti obilazak svih objekata na koje se ove mjere odnose.

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja