volksvagen polo rusija (2).jpg

Ispod površine nove generacije modela Polo Sedan za rusko tržište krije se nedavno restilizovana Škoda Rapid koja se takođe prodaje u Rusiji.

Ako se ranije za Škodu često govorilo kako je u pitanju niskobudžetni Volkswagen, postavlja se pitanje kako bi se okarakterisao ovaj Polo Sedan za rusko tržište?

Najprije, strogo govoreći, to i nije sedan, s obzirom na to da ima funkcionalna peta vrata na prtljažniku ("liftback").

Iako nosi značku Volkswagena, kao osnova za ovaj automobil poslužila je redizajnirana Škoda Rapid, koju češki proizvođač, takođe, prodaje u Rusiji.

Naime, Volkswagen je smatrao da bi razvoj novog Pola Sedan za tržište ove zemlje na MQB A0 mehaničkoj platformi bio preskup, pa su odlučili da za automobil iskoriste postojeći Rapid baziran na PQ25 mehanici.

volksvagen polo rusija (3).jpg

Iako je spreda i otpozadi dizajniran kao Volkswagen, pogled sa strane i silueta ukazuje na Škodu Rapid. Ovaj os,ećaj se pojačava kada se zaviri u putničku kabinu, s obzirom da je komandan tabla slična kao kod Rapida.

Kupci mogu da biraju između 6,5-inčnog i 8,25-inčnog ekrana multimedijalnog sistema, a među doplatnim opcijama je i 10,25-inčna digitalna instrument tabla.

Na ruskom tržištu će se prodavati u tri benzinske varijante.

Bazični 1.6-litarski atmosferac sa 4 cilindra dostupan je u opcijama sa 90 KS i 110 KS, dok 4-cilindarski 1.4-litarski TSI turbo-benzinski motor isporučuje 125 KS.

volksvagen polo rusija (1).jpg