Za sada nepoznata žena pokrala je Trebinjku i Bilećanku od kojih je otuđila 5.000 maraka, a pokušala je da na prevaru uđe u još neke kuće, ali su je vlasnici otjerali.

Novac.jpg

U Policijskoj upravi Trebinje su potvrdili dvije pomenute krađe koje su prijavili prevareni vlasnici, a za ženom se intenzivno traga.

Policijska uprava se povodom ovih prevara oglasila i saopštenjem za javnost u kome se navodi da žena, starosne dobi od 25 do 35 godina, dolazi na vrata i da na razne načine pokušava da uđe unutra.

"Lice nudi proizvode na prodaju, nudi pomoć ili traži pomoć, tražeći načine na koje će ući u stan, što se mijenja od situacije do situacije, zbog čega apelujemo na građane da onim licima koje građani lično ne poznaju ne dozvole ulazak u stan, bez obzira na razloge koje navedu“, saopšteno je u policiji.

Ona je, kako nezvanično saznajemo, najprije prevarila jednu Bilećanku kojoj je tražila da je pusti u stan da bi se ugrijala, a onda joj počela skretati pažnju da joj je po prostoriji nešto prosuto, a kada je Bilećanka, zajedno sa njom, počela da traži to što se prosulo, ona je u tom traganju i pronašla 3.000 maraka i ukrala ih.

U Trebinju je, međutim, pokazala dosta više vještine, pa je pozvonila ženi na vrata, nudeći joj zavjese na prodaju, a odmah nakon toga ušla u konverzaciju sa njom.

Koristeći trenutak nepažnje vlasnice, žena je ukrala 2.000 KM i pobjegla iz kuće.

U Policijskoj upravi Trebinje navode da je u oba slučaja u toku rad na rasvjetljavanju krivičnih djela krađa i prevara 

Policijskoj stanici Bileća je prijavljeno da je jedno nepoznato žensko lice ušlo u jedan stan u kome je otuđilo oko 3.000 КM. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela krađa.

Policijskoj stanici Trebinje prijavljeno je da je jedno lice prevareno za iznos od oko 2.000 КM. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela prevara.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane Hercegovine da, ukoliko im se dogodi slična situacija ili na nešto sumnjaju, da prijave najbližoj policijskoj stanici, a svaka informacija će, kako kažu, biti provjerena, kako bi se što prije identifikovao počinilac....