Učenik Elektrotehničke škole iz Trebinja Marija Parežanin je na regionalnom takmičenju iz matematike za srednjoškolce osvojila prvo mjesto u kategoriji drugih razreda, a Miomir Dujanović drugo mjesto u kategoriji prvih razreda, rekao je Srni direktor trebinjske Tehničke škole Darko Rakić.

Tehnicka skola ucenici.jpg

Rakić je rekao da je na ovom takmičenju, koje je proteklog vikenda održano u Gacku, učestvovalo devet učenika Tehničke škole iz Trebinja, koji su ostvarili zapažene rezultate.

"Pohvalu za učešće i ostvarene rezultate dobili su učenici Filip Mulina /prvi razred/, Kosta Soldo /drugi razred/ i Milorad Vujović /drugi razred/. Svi učesnici su odlični đaci, aktivni u školskim i vanškolskim aktivnostima, koji redovno pohađaju dodatnu nastavu iz matematike kod profesora Duška Petkovića", istakao je Rakić.

Parežaninova je rekla Srni da je veoma zadovoljna postignutim rezultatom na ovom takmičenju, za koje se predano spremala sa profesorom Petkovićem.

"Drago mi je da sam dio zajednice u kojoj imam priliku da vježbam matematiku. U našoj školi imam priliku da naučim više, da se takmičim i zahvalna sam za to", rekla je Parežaninova i dodala da se osvojivši prvo mjesto plasirala na republičko takmičenje iz matematike koje će za mjesec dana biti održano u Banjaluci.

Parežaninova je naglasila da uživa u logičkom razmišljanju i matematika i programiranje za nju predstavljaju zadovoljstvo zbog čega je i upisala Elektrotehničku školu, a planira da studira programiranje.

Domaćin regionalnog takmičenja iz matematike bio je Srednjoškolski centar "Pero Slijepčević" iz Gacka.