Ratni komandant Nevesinjske brigade pukovnik Novica Gušić biće sahranjen u četvrtak, 12. marta u 14.00 časova na mjesnom groblju u Kifinom Selu.

novica gusic.jpg

Prije ispraćaja na vječni počinak legendarnog komandanta, nevesinjska boračka organizacija i Opština Nevesinje u Domu kulture „Nebojša Glogovac“, u 10.00 časova, prirediće komemoraciju.

Tim činom odaće počast čovjeku koji je bio i ostao simbol odbrane Nevesinja u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Komemoracija povodom smrti pukovnika Gušića biće održana u kripti hrama Svetog Save u Beogradu 11. marta u 11.00 časova, a ispraćaj posmrtnih ostataka za Nevesinje iz Velike kapele na Novom groblju biće istog dana u 13.00 časova.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Nevesinje Siniša Šipovac očekuje da će posljednjem ispraćaju komandanta prisustvovati veliki broj saboraca, predstavnika boračkih organizacija, institucija i građana Nevesinja i Hercegovine.

Šipovac naglašava da borci pukovnika Gušića pamte po hrabrosti, odlučnosti i poštenju što ga svrstava u red najčasnijih srpskih vojskovođa.

Predsjednik opštinskog Odbora ratnih vojnih invalida Vojin Gušić podsjeća da je komandant još prije desetak godina izrazio želju da bude sahranjen u zemlji Hercegovoj, u svom slobodarskom Nevesinju.

−Evo došlo je vrijeme da ispunimo ovaj zavjet komandanta i to će biti urađeno uz sve vojne počasti − naglašava Gušić.