fk leotar sokolac (2).JPG

U 16. kolu Druge lige Republike Srpske grupa istok fudbaleri "Leotara" je u Palama pobijedio ekipu "Romanije" sa 0:5 (0:1).

Trebinjci su na stadionu "Vlajko Petrović" očitali fudbalsku lekciju domaćinu koji je petoplasirana ekipa u prvenstu i pokazao im zašto se nalazi na prvom mjestu.

Tokom prvog poluvremena bila je to izjednačena igra, a gosti su postigli gol u najboljem mogućem trenutku - u 43. minutu preko Medana kome je to bio osmi pogodak u prvenstvu.

Sa minimalnim vođstvom otišlo se na pauzu.

Drugi pogodak Leotar je postigao preko Paranosa u 54. minutu i onda je sve stavljeno pod kontrolu. Ristić je svojim osmim golom u prvenstvu, a trećim za Leotar u 60. minutu pokazao domaćinu da se ne mogu nadati ni bodu u ovoj utakmici.

Aleksa Spaić je svojim prvim golom u 67. minutu doveo svoj tim u vođstvo od 0:4, a konačan rezultat djelo je Zečevića u 84. minutu.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić je rekao da je njegova ekipa pokazala da je u ovom trenutku spremnija od ekipe Romanija.

"Zadovoljan sam igrom i čestitam svojim igračima na pokazanoj igri, borbenosti, zalaganju i odnosu prema igri", istakao je Ćurić.

Leotar se nalazi na prvom mjestu sa 38 bodova, a druga je "Drina" iz Zvornika sa 34 boda.

U narednom kolu u Trebinje dolazi "Budućnost" iz Pilica.

FK "Romanija": Mijović, Terzić (od 46. minuta Jokić), Čvoro, P. Perišić (od 77. minuta Papić), Lukić (od 46. minuta Lazić), Živković, Muharemović, Obradović, Blagojević, Parađina, Cicović. Trener: Srđan Delipara.

FK "Leotar": R. Perišić, Andrić, Paranos (od 77. minuta Grahovac), Aleksa Spaić, Ramić (od 80. minuta Ateljević), Zečević, Medan, Prebiračević, Ristić, Aćimović, Sekulović (od 67. minuta Šešelj). Trener: Oleg Ćurić.