Tradicionalna manifestacija "Praznik mimoze" održana je danas u najjužnijem gradu Republike Srpske.

Praznik mimoze trebinje3.jpg

U defileu karavana učestvovali su gradska muzika, mažoretkinje i trombonjeri, koji je krenuo od hotela Leotar, preko kamenog mosta do Trga slobode.

Svojim dolaskom prekinuli su kišu tako da su mnogobrojni Trebinjci i gosti mogli da uživaju u 45-minutnom programu i koreografijama.

Direktor „Herceg Fest“ Gordana Porobić Krcunović, koji je izvršni producent 51. praznika mimoze, naglasila je da su zadovoljni posjetom turista u vrijeme ove manifestacije u Herceg Novom.

 "Uvijek se radujemo kada dolazimo u Trebinje kao što je Momo Kapor rekao 'i Trebinje je Mediteran' i pozivamo sve Trebinjce da dođu na praznik do 14. marta kada završava manifestacija koncertom Željka Joksimovića", rekla je Porobić-Krcunović.

Praznik mimoze trebinje4.jpg

Predsjednik i kapelnik Gradske muzike Herceg Novi Valentina Kulinović je rekla da praznik mimoze uvijek sa sobom donosi pozitivnu energiju i vedrinu.

"Vjerovali smo da će nas lijepo vrijeme i sunce poslužiti i radujemo se uvijek kad dođemo ovdje i imamo uvijek lijepu interakciju sa publikom. Svi mi funkcionišemo kao jedna cjelina, ali sve nosi svoju težinu tako da je proliveno dosta truda i znoja da se sve ovo uvježba", kazala je Kulinović.

Mažoretkinja Ana Stefanović je istakla da su mažoretkinje vezane za mimozu i jedno bez drugoga ne ide.

"Kada nas ljudi vide oduševe se i sa nama i mimozom. Da se bude mažoretkinja je potrebno dosta odricanja, rada, truda, discipline, da se bude dio tima i da se prođu svi o vi kilometri", sa osmijehom na licu priča Stefanovićeva.

Nakon Trebinja Praznik mimoze otišao je u Bileću po prvi put.

Praznik mimoze trebinje2.jpg

Praznik mimoze trebinje5.jpg