Radnici koji idu na teren u naredne dvije do tri godine moraće da dobiju duplo veće plate, jer mnogi sada imaju primanja ispod republičkog prosjeka, istakao je generalni direktor „Elektroprivrede Republike Srpske" (ERS) Luka Petrović.

Govoreći o situaciji u preduzeću i procesu restrukturiranja, Petrović je istakao da radnici koji idu na teren otklanjaju kvarove, rješavaju pitanje stabilnosti snabdjevanja i obračuna kilovat sata, te da zbog svega toga treba da dobiju veće plate.

-Neka to bude i 1.000 evra to nije problem. Radnik na terenu mora dobiti više novca nego onaj koji radi u kancelariji - rekao je Petrović.

Dodao je da se ispostavilo da se u prvom talasu restrukturiranja distributivnih preduzeća prijavio veliki broj radnika, tako da drugi i treći talas možda neće ni biti potrebni.

-Vjerujem da ćemo postići željeni broj od 569 radnika u distributivnoj djelatnosti, a siguran sam da ćemo iznaći sredstva za radnike koji će se prijaviti, a koji trenutno rade u funkciji snabdjevanja u distributivnim preduzećima - kazao je Petrović.