Donacija aparat trebinje bolnica1.jpg

Humanitarna organizacija "Nest" iz Australije donirala je trebinjskoj Bolnici medicinski aparat "D-Dimer" pomoću koga se radi lakše otkrivanja ili isključivanja duboke venske tromboze i plućne embolije.

Predstavnik "Nesta" Božidar Radanović rekao je da ljudi iz ove organizacije nisu mogli biti prisutni na dodjeli donacije, te u njihovo ime prenio pozdrave iz ove australijske organizacije.

"Ljudi, doktori, imaju volju, želju i znanje, ali dosta puta nedostaje opreme tako da će se ovaj aparat koristiti za više vrsta testova. Pogodan je zato što uzima male količine krvi i može se raditi kod djece, teško bolesnih i biće dostupan non-stop" rekao je Radanović.

Nakon instalacije izvršiće se i obuka ljekara na ovom aparatu.

Stari aparat koji je posjedovala Bolnica se pokvario tako da su nalazi slali na analize u udaljene bolničke centre, a nabavkom ovog aparata sada će se sve analize vršiti u Trebinju.

Ovo je prvi put da ova humanitarna organizacija iz Sidneja donira na području Trebinja, a svi su uvjereni da nije i posljednji.

Sredstva se skupljaju na različite načine, a poznat je teniski humanitarni turnir "Australijan klosid" koji se održava sedam dana prije početka "Australijan opena".

Donacija aparat trebinje bolnica2.jpg