Apoteka.jpg

U trebinjskim apotekama počela je nestašica hiruških maski za lice, pa se posljednje zalihe ovih maski, čija je prodaja naglo porasla nakon pojave virusa korona u Kini, mogu naći tek u ponekoj apoteci.

Apotekari kažu da se pored maski za lice najviše prodaju dezinfekciona sredstva za ruke, ali da još nema nestašice ovih sredstava.

– Maski za lice nema u našim apotekama. Najviše ih kupuju turisti iz Kine i drugih istočnih zemalja. Bilo je slučajeva da traže da kupe po nekoliko stotina ili hiljada maski. Jedan broj maski kupovali su i Dubrovčani, jer ih ni u komšiluku nema – kaže za Srpskainfo Zorica Tasovac, vlasnica  apoteke “Beladona”, koja ima šest prodajnih objekata u Trebinju.

U kineskim radnjama u Trebinju priznaju da je prošlog mjeseca opao promet u ovim prodavnicama, a bilo je slučajeva da kupci sa maskama ulaze u njihove prodavnice.

Na trebinjskim ulicama, osim ponekog turiste, skoro da se ne mogu sresti ljudi sa maskama na licu.

Gradski štab za vanredne situacija prije nekoliko dana je saopštio da nema sumnji na oboljele od virusa korona u Trebinju, ali da je određena lokacija za, eventualni, karantin, gdje bi se smještale osobe za koje se pojavi sumnja na ovu bolest.