Zok leotar.jpg

U 12. kolu Prve lige Republike Srpske ŽOK "Leotar" je kao domaćin pobijedio OK "Glasinac" iz Sokoca 3:1 (25:22, 21:25, 25:23, 25:16) nakon 105 minuta igre.

Ovo je peta pobjeda Trebinjki koja je izvojevana nakon teške i iscrpljujuće borbe.

Prva tri seta bila su puna preokreta, dok je u četvrtom dominirao domaćin. Prvi set, koji je trajao 28. minuta, bio je takav da su gošće vodile, ali su ih domaće igračice stigle i prestigle tako da su na kraju slavile sa 25:22.

U drugom setu gošće su konstantno vodile, 12:18, 18:22 tako da je ovaj set završen sa 21:25 i tako su izjednačile u setovima na 1:1.

U trećem setu opet se vidjela igra živaca jer je ekipa Glasinca imala prednost 3:12, 9:15, ali uporne igračice trenera Miša Pešića izjednačile su na 20:20 i prešle su u vođstvo od 21:20.

Tu prednost nisu ispuštale do kraja meča i slavile su sa 25:23 tako da su Trebinjke povele u setovima 2:1.

Gošće su povele i u četvrtom setu sa 2:4, ali tada serijom od 9:0 domaće igračice dolaze u vođstvo od 11:4 i do kraja utakmice su održavale tu prednost za pobjedu u ovom setu od 25:16 za 23. minuta.

Nakon utakmice radost i slavlje u redovima mladih igračica Leotara koje su ovog puta imale podršku od dvadesetak navijača koji su im svojim navijanjem davali vjetar u leđa.

Trener Mišo Pešić je istakao da se njegova ekipa protekle sedmice pripremala za ovu utakmicu. Znalo se da ekipa iz Sokoca nema visinu, ali da su brze, okretne i da dosta gledaju rupu u polju, zbog čega se njihova igra razlikuje od ostalih ekipa.

"Mislim da smo timskom igrom i voljom uz dobar psihološki pristup preokrenuli rezultat. Cijela utakmica bila je 'psihološki rat' i zahvaljujem se svojim igračicama jer su dale svoj maksimum i doprinos ovoj pobjedi", rekao je Pešić.

U narednom kolu Leotar gostuje OK "Radnik" u Bijeljini.

ŽOK "Leotar": Masleša, Čolić, Anđelić, Deretić, Zelenković, Runjevac, Vujović, Ponjarac, Medan, Vulić, Jeremić, Kukurić. Trener: M. Pešić.

OK "Glasinac": D. Ašonja, Šibelić, Zečević, Batinić,Barmaz, A. Ašonja, Cvijetić, Radnjelac, Gladanac. Trener: M. Obrenović