Srbi su mnogo jači kada su ujedinjeni, a garant njihovog opstanka je kultura jer prelazi sve granice i nema pasoša koji je može zaustaviti, poručeno je sa tribine Ujedinjene Srpske "Buđenje srpskog jedinstva".

ujedinjena srpska trebinje (2).jpg

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je novinarima da je jedinstvo jedini spas i pravi put za srpski narod.

"Za srpsku kulturu i srpski narod koji temelji i baštini vrijednosti stare više od 1.000 godina ne postoji granice i nema toga pasoša koji može da blokira naše zajedništvo i našu kulturu", naveo je Stevandić.

On je istakao da se večerašnja tribina, na kojoj se demonstrira zajedništvo, održava prvi put i da su tu prisutni i predstavnici političkog života iz Srbije i Crne Gore.

"Nama je ovo ponos i to ćemo da nastavimo i pokažemo kada smo zajedno mnogo smo jači i bolji i možemo da računamo jedni na druge", istakao je Stevandić.

Na tribini, na kojoj se govorilo o aktuelnim događajima i odnosu prema srpskom narodu u Republici Srpskoj, BiH i Crnoj Gori, osim predstavnika Ujedinjene Srpske građanima u trebinjskom Kulturnom centru su se obratili potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Veroljub Arsić i predsjednik poslaničkog kluba Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Milutin Đukanović.

Đukanović je istakao da je ponosan što je večeras sa Srbima iz Republike Srpske i Srbije, te da sam naziv tribine najbolje govori o procesima koji se trenutno dešavaju u srpskom narodu.

"Mi želimo da ovakvih susreta bude što više, da sljedeći put budemo domaćini mi, Srbi iz Crne Gore", naveo je Đukanović.

ujedinjena srpska trebinje (1).jpg

Prema riječima Arsića, Srbija poručuje da niko nema pravo da zabrani da se Srbi u regionu udružuju, razmjenjuju iskustva i pomažu jedni drugima.

"Ovo je jedan skup koji daje podršku miru u regionu i želju da srpski narod učestvuje i pomaže njegovom razvoju, kao i da očuva svoje jedinstvo", rekao je Arsić.