U Trebinju će sutra biti održana zajednička vježba subjekata zaštite i spasavanja grada i Republičke uprave civilne zaštite /RUCZ/ pod nazivom "Štit 2020", povodom Međunarodnog dana Civilne zaštite.

civilna zastita.jpg

Predviđeno je učešće oko 200 učesnika sa velikim brojem namjenskih vozila nadležnih službi, opremom i materijalno-tehničkim sredstvima.

Direktor Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost" iz Trebinja Stevan Bekan rekao je da će Trebinjci moći da vide akciju spašavanja u slučaju zemljotresa i požara, slučaj lišavanja slobode, scenario iznošenja starijih i nemoćnih.

"Najatraktivnija tačka je scenario izvlačenja povrijeđenih i auta iz Trebišnjice", rekao je Bekan.

On je naveo da je cilj svega uvježbavanje radnji i postupaka, nadležnih službi zaštite i spasavanja, kao i sistema veza u slučaju elementarne nepogode zemljotresa, ali i zajedničkog djelovanja sa RUCZ.

"Obavještavamo javnost da će za vrijeme trajanja vježbe saobraćaj biti preusmjeren na način kako to organizuju pripadnici saobraćajne policije", napominje Bekan.

civilna zastita 1.jpg

On je apelovao da se javnost ne uznemirava s obzirom na to da će biti dat znak uzbune zvučnim signalom i uključene rotacije na vozilima službi.

Okupljanje i smotra jedinica planirani su za 9.00 časova ispred Doma učenika na platou, prostor bivše kasarne.

U Trebinju je danas održana generalna proba scenarija izvlačenja povrijeđenih iz automobila iz Trebišnjice.