Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da je postignut sporazum sa Mićom Mićićem (SDS), aktuelnim gradonačelnikom Bijeljine.

Dodik micic.jpg

Dodik je na konferenciji za medije, nakon sjednice proširenog Izvršnog komiteta stranke, pokazao koalicioni sporazum za koji kaže da je potpisao Mićić, a prema kojem će Mićić biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine ispred koalicije koju će podržati i SNSD.

Izvršni komitet je prihvatio prijedlog sporazuma o saradnji sa organizacijom koju predstavlja gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i zadužio potpredsjednika stranke Radovana Viškovića da potpiše sporazum, te obezbijedi operativnu razradu te saradnje.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas da vlast i koaliciju na lokalnom nivou treba da grade sa partnerima a ne sa strankom koja, kako smatra, želi da uništi SDS.

Šarović je naglasio da SDS treba da smijeni SNSD sa vlasti, a ne da sa njima pravi bilo kakvu koaliciju.

"To je jasna poruka svim SDS-ovcima – nema koalicije sa Miloradom Dodikom i njegovim SNSD-om. Svaki SDS-ovac mora da se distancira od ovakve politike koju vode SNSD i Dodik koji bruka i Republiku Srpsku i naš narod", kazao je Šarović u pisanom saoštenju.

Govoreći o izborima u Bijeljini, Šarović je ponovio da će SDS imati kandidata za gradonačelnika a on mora da bude SDS 100%.

"Svaki kandidat za gradonačelnika mora jasno da se distancira od politike Milorada Dodika. Taj otklon mora da bude jasan i snažan, ukoliko želi da bude kandidat za gradonačelnika. Ko je za politiku SDS-a sa nama je, ko nije i misli da treba veličati politiku Milorada Dodika taj nije sa nama i ne može da predstavlja SDS bilo gdje. Mi u Bijeljini idemo kao i do sad pobjednički i da se suprotstavimo politici koju predstavlja Milorad Dodik", kazao je Šarović.