Predsjednik koncerna "Svislajon Takovo" Rodoljub Drašković optužio je danas narodnog poslanika Nebojšu Vukanovića da kontinuirano sa skupštinske govornice izgovara uvrede, klevete i laži kojima pokušava da oskrnavi njegovo ljudsko dostojanstvo i ličnost i uruši poslovni ugled sistema na čijem je čelu.

Rodoljub-Draskovic-Nebojsa-Vukanovic.jpg

"Ukoliko nadležni organi nisu sposobni da sačuvaju moje ljudsko dostojanstvo i moju  poslovnu ličnost koja je dokazana u svim sferama privrednog i društvenog života, biću prinudjen da obustavim izgradnju hrama nauke, znanja i umjetnosti – Gimnaziju i zaustavim sve privredne aktivnosti U Hercegovini,  dislociram proizvodne kapacitetei i trajno napustim Hercegovinu", tvrdi Drašković.

Drašković kaže da su mu poznati načini na koje Vukanović reketira javne ličnostiali da mora da zna da je udario na pogrešnu adresu jer njega niko u životu nije reketirao, pa neće to dozvoliti ni njemu.

"Lično ću sprovesti sve zakonske mjere radi zaštite integriteta svoje ličnosti i zaštite ugleda poslovnog sistema 'Svislajon Takovo", naveo je Drašković.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović, odgovarajući na Draškovićeve optužbe, pita predsjednika "Svislajon Takova" da kaže javnosti gdje mu je platio čaj ili kafu i kada mu je nešto tražio, a da će od trebinjske policije i Okružnog javnog tužilaštva tražiti da utvrde da li je Draškovića nekada ucjenjivao ili reketirao.

Vukanović je istakao da je Draškoviću i sistemu "Svislajon Takovo" ostavio najmanje dva miliona KM na računu jer je na Ustavnom sudu Republike Srpske osporio naplatu "solidarnog poreza", te spriječio da plati 1,5 miliona KM rente gradu, promjenom zone koja s eodnosi i na "Grad sunca".

"Umjesto da kaže hvala, lažno me optužuje da ga reketiram, a od njega sam samo tražio da ne kuluči već pošteno plaća radnike i poštuje zakon. Sramota je da u 21. vijeku radnici 'Industrije alata' imaju platu, sa toplim obrokom i regresnom, 350 maraka, a da pojedini na račun prime svega 1,6 maraka", naveo je Vukanović.

On je poručio Draškoviću da treba da plati milionski dug za porez umjesto što sebi gradi pet luksuznih vila u Trebinju, ali i javnosti kaže koliko je njegov poslovni sistem u Trebinju napustilo radnika samo u posljednja dva mjeseca.