Natpisi koje su u knjigu utisaka u Spomen sobi u Trebinju ostavila djeca još jednom su pokazali da pojedincima fali roditeljskog vaspitanja, ali i očiglednih nedostataka u školstvu našeg grada.

knjiga utisaka spomen soba trebinje (5).jpg

U knjizi utisaka djeca već mjesecima pišu neprikladne poruke i crtaju neprikladne crteže, pa to još jednom - upozoravaju Trebinjci na fejsbuk stranici "Protjerajmo ruglo iz Trebinja", pokazuje njihov kućni odgoj i nepoznavanje važnih istorijskih činjenica.

Osim roditelja, odčigledno je, da se ni u školi djeca ne bave ovom temom, jer su, ipak, škole, prevashodno, vaspitne, pa tek onda obrazovne ustanove.

Uz objavljene fotografije stranica knjige utisaka jedna naša sugrađanka napisala je: "Ovo je knjiga utisaka iz Spomen sobe palim borcima u Trebinju, sram nas bilo".

Predsjednik Predsjedništva trebinjske Boračke organizacije Dragan Anđelić napisao je da je bilo i gorih crteža od onih koji su objavljeni na Fejsbuku, ali da su njih tokom prethodnog perioda uklonili iz knjige utisaka.

A zatim su se nadovezali komentari brojnih Trebinjaca.

knjiga utisaka spomen soba trebinje (8).jpg

"Beskrajno razočarenje i tuga! Mi roditelji smo krivi, oni samo reflektuju ponašanje i odnos iz kuće u kojoj rastu. Namjerno sam napisala rastu, a ne "odgajaju", jer odgoj više ne postoji! Očigledno!".

"Čast izuzecima, naravno, ali ovo je bruka i sramota do čega se došlo. Užas!".

"Ne bih se iznenadila da nas dočekaju nacrtani brkovi na fotografijama palih boraca! Svaki dan se mogu vidjeti učenici/ce naših škola (sa školskim torbama na leđima) kako prave selfije unutar spomen sobe, te ostavljaju poruke jedni drugima u knjigu utisaka".

"Nema ovo ni ćaće ni majke, niti jednog grama vaspitanja i poštovanja! Sramota!".

"Ovako nešto se nosi iz kuće. Škole namaju nikakve veze sa ovim. U školi uće djecu, a mi roditelji vaspitavamo. A, ovo je nevaspitanje prvo roditelja, pa onda i ove djece!".

"Postavljanje nadzornih kamera ili zapošljavanje osobe može riješiti problem, ali neće riješiti uzrok ovakvog ponašanja".

knjiga utisaka spomen soba trebinje (7).jpg

knjiga utisaka spomen soba trebinje (6).jpg

knjiga utisaka spomen soba trebinje (4).jpg

knjiga utisaka spomen soba trebinje (3).jpg

knjiga utisaka spomen soba trebinje (2).jpg

knjiga utisaka spomen soba trebinje (1).jpg