Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac rekao je da je Eletroprivreda Republike Srpske /ERS/ svoje projekte definisala na temeljima jasnih politika energetskog sektora i u skladu sa evropskim direktivama.

Kosarac petrovic.jpg

Košarac, koji je razgovarao sa generalnim direktorom ERS-a Lukom Petrovićem, istakao je da su za ERS prioritet investicije iz obnovljivih izvora energije, čija je vrijednost 1,25 milijardi evra.

"Imamo vrlo jasnu viziju menadžmenta ERS-a i njihove opredijeljenosti da se strateški definišu važna pitanja”, rekao je Košarac.

Generalni direktor ERS-a Luka Petrović rekao je i da su ključne teme ovog preduzeća tiču obnovljivih izvora energije, iskorištenosti kapaciteta i perspektiva, digitalizacije energetskog sektora, finansiranja novih objekata u energetici.

"Potencijali koji su već izgrađeni u regionu treba da budu dodatno iskorišteni kako za dobrobit građana, tako i za osnaživanje elektroprivreda koje će samim tim ostvarivati dodatne profite što sada nije slučaj", naveo je Petrović.