Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova upoznao sa potencijalima našeg grada u oblasti poljoprivrede, kulture i turizma, te o mogućim oblicima saradnje.

ruski ambasador trebinje (2).JPG

Ćurić je istakao da će ovaj sastanak u budućem periodu doprinijeti unapređenju saradnje u ovim oblastim, jer veliki broj Rusa želi da posjeti ovo podneblje, a, s druge strane, postoji i mogućnost izvoza vina, voća i povrća u Rusiju.

“Dogovorili smo se i da povežemo ruske i trebinjske proizvođače proizvoda koji su neophodni Rusiji. Tu, prvenstveno, mislim na vino kako bismo povećali izvoz, a ostavljena je i mogućnost ulaganja ruskih investitora u Trebinje”, naveo je Ćurić.

Ambasador Ivancov kazao je da je sa gradonačelnikom Ćurićem dogovorio da promoviše Trebinje kao turističko mjesto, sa posebnim akcentom na vjerski turizam, jer je ovo jedan od najljepših i najperspektivnijih gradova u Republici Srpskoj i BiH.

“Na međuvladinom sastanku, koji će uskoro biti održan, biće riječi o Trebinju kao regiji gdje će ruski proizvođači moći da zakupe zemljište za sadnju voća i povrća”, naveo je Ivancov.

Ćurić je Ivancovu uručio "Gorski vijenac" na ruskom jeziku.

Ambasador Ivancov će u 17.00 časova u trebinjskom Kulturnom centru otovoriti izložbu fotografija “Put do pobjede: Istorijski izvori svjedoče”, nakon čega će u bioskopu biti prikazana revija ruskog filma.

ruski ambasador trebinje (1).JPG