U 16. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je sa 32:27 (13:12) pobijedio MRK "Iskra" iz Bugojna. Ovo je sedma pobjeda Trebinjaca koji sada imaju 22 boda, a Iskra je ostala na 14 bodova.

Rk leotar rk iskra2.jpg

Odmah na početku utakmice vidjelo se da su gosti došli u Trebinje riješeni da dođu do pobjede. Počelo je izjednačeno tako da je u 15. minutu bilo 5:5, a u 23. minutu domaćin je imao dva gola prednosti 9:7.

Na poluvrijeme se otišlo sa minimalnom prednošću domaćina od 13:12.

Tokom drugog poluvremena domaćin je zaigrao bolje i razliku je povećao na četiri gola prednosti tako da je u 44. minutu na semaforu pisalo 23:19, a u 48. minutu 26:22.

Razlika je rasla tako da je u 57. minutu bilo plus sedm 32:25, ali krajnji ishod utakmice bio je 32:27.

Golman Radović imao je osam odbrana i tri sedmerca, a najefikasniji je bio Janković sa sedam golova, dok je kod gostiju Zvekić postigao šest golova.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je rekao da je očekivao tešku utakmicu jer je imala veoma veliki značaj za obje ekipe, a to se i obistinilo.

"Čestitao bih mojim momcima jer su više želili pobjedu od svog protivnika i to je presudilo. Bilo je dosta grešaka u odbrani i napadu i nismo bolje igrali od protivnika već je želja pobijedila", jasan je Tavrić.

Poseban ton utakmici dalo je 30 navijača Iskre koji su tokom cijele utakmice navijali za svoju ekipu i probudili uspavane navijača domaće ekipe tako da je navijanje prošlo u najljepšem stilu i poslata je lijepa slika rukometnog navijanja.

Prihod sa utakmice imao je humanitarni karakter jer sav prihod ide za liječenje našeg sugrađanina Blaža Šupljeglava.

U narednom kolu Trebinjci idu u goste RK "Vogošća PH" koja ima 16 bodova.

Rk leotar rk iskra1.jpg

RK "Leotar": Savović, Veraja, Draganić 4, Miličević 5, Parežanin, Nikolić 3, Ninković 1, Radović, Bugarinović 4, Ratković, Uljarević 2, Janković 7, Grk, Abramović 1, Srdanović 5, Komnenović. Trener: Darko Tavrić.

MRK "Iskra": Agić, Šeferović, Bostan 3, Jelenić 3, Stošević 5, Zvekić 6, Vokši 5, Bečejac 1, Halilović, Omerović 4, Matošević, Beširević, Ljubunčić. Trener: Ekrem Jaganjac.