Učenika trebinjske Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", koji je lakše povrijeđen, na velikom odmoru fizički je napao učenik druge škole OŠ "Sveti Vasilije Ostroški".

osnovna-skola-bregovi.jpg

Sreća je, kako priča izvor "Nezavisnih", da ih je dežurni učenik brzo razdvojio, pa nije došlo do većih posljedica.

Slučaj je, međutim, uznemirio ostale učenike te škole u čijem se holu sve dešavalo, jer je dječak iz druge škole iskoristio veliki odmor da uđe u hol i sačekao tog učenika koji je dolazio sa časa fizičkog, da bi ga, kako kažu druga djeca, odmah napao.

Sve se ipak dobro završilo jer su dežurni učenik i drugi đaci nakon samo nekoliko trenutaka razdvojili dvojicu dječaka, pa je napadnuti učenik zadobio lakše povrede.

Nadležni u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" su zajedno sa nastavnim osobljem i pedagogom odmah zaključili da se pozove majka napadnutog dječaka, ali i policija, kako bi se slučaj riješio na što adekvatniji način i suzbili eventualni dalji pokušaji vršnjačkog nasilja.

"Nakon što je došao policajac, mi smo odmah s njim pregledali video-nadzor i utvrdili šta se tačno desilo i da sve nije trajalo duže od nekoliko sekundi, pa srećom nije bilo ni većih ozljeda, ali će se slučaj svakako još dobro razmotriti", kaže Darko Jegodić, direktor Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".

Nakon što su obaviješteni roditelji napadnutog dječaka, u školu je došla majka i odvela sina u bolnicu, gdje je ustanovljeno da nema ozbiljnijih povreda.

Policija je, kako saznajemo, saznala ko je dječak koji je bio napadač i pozvala ga u pratnji roditelja da daju izjave u vezi sa ovim nemilim događajem.

Motivi napada se, kako nezvanično saznajemo, kriju u ranijim razmiricama dvojice dječaka viših razreda osnove škole nevezanim za školu i izvođenje nastave.

"Oni su ranije imali nekih razmirica van škole, pa je ovaj došao da napadne našeg druga u školi", tvrde učenici OŠ  "Jovan Jovanović Zmaj".

U ovoj školi kažu da će nastaviti rad na slučaju, te da će snimak video-nadzora dostaviti službeno trebinjskoj Policijskoj upravi zbog daljeg postupanja.

U Osnovnoj školi "Sveti Vasilije Ostroški", u kojoj nastavu pohađa dječak koji je napao svoga vršnjaka, osuđuju ovakvo ponašanje učenika i inače svaki vid nasilja, uz tvrdnje da se ovakve stvari ne smiju dešavati.

"Iako su razmirice dvojice dječaka, kako saznajemo, potekle od događaja koji su se desili van škole, stručne službe škole i ja lično ćemo obaviti stručni razgovor i sa roditeljima i dječakom, čije ćemo ponašanje pratiti i ubuduće, trudeći se da se ovakve stvari ne događaju", kaže za "Nezavisne" Milorad Nadaždin, direktor Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški". 

U Policijskoj stanici Trebinje je samo potvrđeno da je jedno maloljetno lice fizički napalo drugo maloljetno lice u prostorijama jedne osnovne škole, te da je u toku rad na dokumentovanju krivičnog djela tjelesna povreda.