U trebinjskom Kulturnom centru izvedena je komedija „Ukrađena ličnos’“ nastala po tekstovima Milenka Vučetića-Barabe koje je sakupio i obradio popularni srpski glumac Milan Lane Gutović.

milan lane gutovic predstava trebinje.jpg

Ova komedija govori o moralnoj slici praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje ličnog cilja, uslovi bilo koje vrste neobično laki.

Gutović je rekao da je u tekstu, koji je nastao prije 30 godina, javlja lik koji se pojavljuje pod raznim imenima, a jedan od njih je i popularni Srećko Šojić.

"Ovaj tekst je bio inicijalan za sve pisce koji su posle toga pisali na tu temu", objasnio je Gutović.

U razgovoru za TrebinjeLive.info, Gutović kaže da je njegova domovina Stara Hercegovina, područje Pive koje je nakon Berlinskog konkresa 1878. godine pripao Crnoj Gori.

"Sve ovo što ja pišem i govorim su ostaci, 'dronjci' mojih roditelja i što sam slušao od mojih rođaka, koji još žive u Rudinicama kod Pive. Tvrdim da bi se taj folklor koji nije opisan dovoljno, odnodno taj narativ što oni ispričaju i kako ispričaju, moglo bi da bude obeležje ne samo Hercegovine, već celog srpskog naroda", istakao je Gutović.

Kroz šalu, ali u zbilji kaže da su neki ljudi tražili od njega DNK da vide odakle potiču njegovi geni. Ispostavilo se da potiču 50 kilometara daleko od Rudinica, odnosno iz Banjana.

"To znači da moja porodica, otkako smo postali na zemlji, nismo se makli više od 50 kilometara", sa osmijehom na licu kaže Gutović.

Predstava, koja je trajala 70 minuta, više puta je prekidana gromoglasnim aplauzom publike, a na kraju je ispraćen i ovacijama.