U 10. kolu Prve lige Republike Srpske ŽOK "Leotar" je na domaćem parketu pobijedio OK "Hercegovac" iz Bileće sa 3:2 (25:13, 17:25, 25:22, 19:25, 15:12).

Zok leotar.jpg

Bila je to izjednačena utakmica, a domaća ekipa došla je do veoma značajne pobjede u borbi za opstanak. Trebinjke su tokom sedmice imali problema sa gripom tako da Vulić nije igrala, a Runjevac je odradila samo dva treninga.

Tokom prvog seta bila je izjednačena borba sve do rezultata 12:11, ali tada domaće igračice daju gas i brzinski rješavaju set za 22. minuta rezultatom 25:13.

Drugi set je bio suprotnost prvom jer su gošće od početka vodile tako da su za 23. minuta ovaj set dobile sa 17:25.

Domaće igračice su treći set dobile u izjednačenoj borbi tokom svih 29. minuta. Rezultat je bio izjednačen sve do 22:22 i tada domaće igračice daju tri poena za pobjedu 25:22.

Gošće su u četvrtom setu od početka vodile i na kraju ga dobile sa 19:25 za 28. minuta igre. U odlučujućem petom setu igračice Miša Pešića od rezultata 9:10 prave seriju od 5:0 i dolaze do vođstva od 14:10. Koriste svoju treću set i meč loptu za pobjedu u ovom setu od 15:12 i nakon posljednjeg poena počelo je slavlje u redovima Leotara.

Nakon utakmice bez obzira na pobjedu lice trenera Miša Pešića bilo je zabrinuto i on je naglasio da bez obzira na pauzu njegova ekipa, zapravo, nije pravila pauzu.

"Znao sam da će ova utakmica protiv ekipe iz Bileće biti daleko teža nego u jesenjem dijelu. Ovo je velika pobjeda za nas kada znamo da su sve ostale ekipe pojačale, a rezultati jučerašnjih utakmica nam to govore. Trebaće puno truda i napora svih nas, a naročito igračica koje nemaju iskustva da se ostane u Prvoj ligi Republike Srpske", rekao je Pešić.

Nakon 10. kola ekipa ŽOK "Leotara" ima četiri pobjede i nalazi se na šestom mjestu. U narednom kolu ekipa Leotara gostuje u Ljubinju gdje će odigrati utakmicu protiv istoimene ekipe.

ŽOK "Leotar": Masleša, Čolić, Anđelić, Domazet, Zelenković, Deretić, Runjevac, Vujović, Obradović, Medan, Jeremić, Slavić Trener: Mišo Pešić.

OK "Hercegovac": Tomanović, N. Albijanić, Čomić, Stajić, Radan, Biberdžić, Damjanac, Bojović, M. Tomanović, E. Albijanić, Radmilović, Milanović. Trener: Gorica Đorđević.