U pripremnoj utakmici pred nastavak Premijer lige u rukometu RK "Leotar" je na svom parketu pobijedio RK "Slavija" iz Istočnog Sarajeva sa 31:24 (16:11).

rk leotar rk slavija.JPG

Ovo je bila generalna proba obje ekipe, a nakon jesenjeg dijela prvenstva Slavija je na devetom mjestu sa 21 bodom, a Leotar je na desetom sa 19 bodova.

Domaćin je od početka vodio, a gosti su imali samo dva izjednačenja i to kod rezultata 1:1 i 5:5 u osmom minutu i nakon toga sve do kraja utakmice Leotar je imao nekoliko golova prednosti.

U 15. minutu na semaforu je pisalo 9:7, a na odmor se otišlo sa rezultatom 16:11.

Odmah na početku drugog poluvremena serija Leotara od 5:1 tako da je u 36. minutu bila i najveća razlika plus devet 21:12.

Gosti do kraja utakmice nisu prilazili domaćinu ispod sedam golova razlike, a ta razlika je bila i na kraju utakmice 31:24.

Trener Darko Tavrić ovu utakmicu smatra kao dobar trening na kojoj su se odradile neke stvari za prvu prvenstvenu utakmicu i zadovoljan je trčanjem i koncentracijom njegovih igrača.

"Ovo nije prava slika naše ekipe i gostiju. Biće dosta teže u subotu i moramo popraviti još neke stvari da bi ušli spremni u polusezonu", rekao je Tavrić.

U subotu RK "Leotar" igra utakmicu 16. kola Premijer lige protiv RK "Iskra" iz Bugojna u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" sa početkom u 19.00 časova.

RK "Leotar": Savović, Radović, Draganić 2, Miličević 7, Parežanin, Nikolić 2, Ninković 3, Bugarinović 3, Uljarević 3, Janković 4, Grk 1, Abramović 1, Srdanović 5, Komnenović, V. Kovač, D. Kovač. Trener: Darko Tavrić.

RK "Slavija": Močević, Trapara, Karamehmedović 1, Pekić, Hrbat, Beribak 1, Bračković 6, Stojisavljević 4, Mimić 2, Tošić, Benić 3, Bojović 1, Čizmović 2, Domazet 4. Trener: Goran Tomić.