Džudisti "Leotara" osvojili su četiri zlatne, četiri srebrne i osam bronzanih medalja na 17. Kupu Trebinja i 10. Memorijalu "Miloš Mrdić" koji je juče održan u našem gradu.

Dzudisti leotara memorijal milos mrdic.jpg

U konkurenciji poletaraca i poletarki Ivan Marinović Ot do 42 kilograma osvojio je prvo mjesto. Treće mjesto osvojili su Jana Runjevac do 36 kilograma, Petar Minov do 42 i Matija Ambulija do 50 kilograma.

Najtrofejniji klub u ovoj konkurenciji je Džudo klub "Akademik" iz Nikšića.

Kod mlađih pionira i pionirki Trebinjci su osvojili jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju, a najbolji je JK "Akademik" iz Nikšića.

Drugo mjesto osvojila je Leonija Govedarica do 52 kilograma, a treća je Miloš Vidak do 42 kilograma.

Najtrofejniji klub u kategoriji starijih pionira i pionirki je Džudo klub "Kotor" iz Kotora, a džudisti Leotara osvojili su srebrnu i dvije bronzane medalje.

Aleksandra Spajić u kategoriji do 52 kilograma bila je druga, a Nevena Milović do 44 i Aleksa Tasovac do plus 73 kilograma bili su treći.

U konkurenciji kadeta i kadetkinja najbolji je Džudo klub "Crnogorac" iz Cetinja, a domaćin je osvojio jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju. Prvo mjesto do 81 kilograma osvojio je Vidak Maljević, a u istoj kategoriji Pavle Kurdulija bio je treći.

Juniorke i juniori Džudo kluba "Rakovica" iz Beograda bili su najtrofejniji, a domaći džudisti osvojili su po dvije zlatne i srebrne medalje i jednu bronzanu. Najbolji do 66 kilograma bio je Blagota Mrdić kao i Božidar Vučurević do minus 100 kilograma.

Srebrom su se okitili Nikola Striković do 66 i Viktorija Dunđerović do 57 kilograma, dok je treći bio Srđan Anđušić do 66 kilograma.

Više od 550 džudista iz 54 kluba iz deset država Ukrajine, Bugarske, Moldavije, Makedonije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore okupilo se na 17. Kupu Trebinja i 10. Memorijalu "Miloš Mrdić".