Herceg Novi će u narednih mjesec, sa preko 70 raznovrsnih programa, biti centar dobre zabave, gostoljubivosti i otvorenosti poručio je predsjednik te Opštine Stevan Katić, otvarajući  51. Praznik mimoze, na kojem je sinoć pred preko deset hiljada ljudi nastupila pjevačica Lepa Brena.

_MG_6853.jpg

Katić je kazao da je pripremljeno preko 70 raznovrsnih programa i da je siguran da će svi naći uživanje za sebe.

„Praznik Mimoze je jedna od najstarijih turističko-propagandnih manifestacija u našem dijelu Evrope, najznačajniji zimski festival u Crnoj Gori, događaj koji u februaru na Jadranu okuplja desetine hiljada ljudi. Ponosni smo što smo, tokom protekle tri godine, programski i organizaciono unaprijedili ovaj Festival i tako oborili ranije postavljene rekorde u broju događaja i posjećenosti“, kazao je Katić.

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda regiona Lepa Brena, rekla je da joj je veliko zadovoljstvo da pjeva na Prazniku mimoze.

praznik mimoze herceg novi (1).jpg

„Svi mi koji trajemo jako dugo dobro znamo koliko je teško održati tradiciju i uopšte održati se u bilo kakvom poslu. Zato sam zaista počastvovana što pjevam na ovom Festivalu, a i ponosna na Herceg Novi što tradicinalno održavaju ovu manifestaciju“, kazala je Brena.

Koncertu Lepe Brene prethodio je defile Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera od Trga Nikole Đurković do Igala koji je završen nastupom pred mnogobrojnom publikom. U programu je nastupio i plesni klub "Diano", sa tačkom "Burleska", a nakon što je festival zvanično otvoren uslijedio je vatromet.

Pokrovitelji i organizatori 51. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi i Javna ustanova kulture "Herceg Fest".

praznik mimoze herceg novi (2).jpg

_MG_6894.jpg