U Carskim vinogradima u Ušću kod Trebinja Podrum "Vukoje 1982", tradicionalno na Svetog Trifuna-Dan vinogradara, počeo je sa rezidbom vinove loze.

SVETI TRIFUN (2).JPG

Direktor Podruma "Vukoje 1982" Radovan Vukoje je istakao da je ovo najljepši dan za sve vinogradare, jer se za Svetog Trifuna vjeruje da pomaže svima koji imaju vinograde.

"Kada vežete dvije uspješne berbe onda očekujete i od treće da bude uspješna u vinogradima, a onda i u podrumu. Početak rezidbe je buđenje vinograda nakon zimskog sna i daje nama novu snagu", rekao je Vukoje.

On je kazao da je dosadašnji dio godine bio dobar za vinogradare jer su imali idealne uslove i sve su agrotehničke mjere obavljene, a završena je prihrana zemljišta.

"Carsko vino iz 2015. godine, prije sedam dana, dobilo je jednu od najznačajnih nagrada do sada jer je Jancis Robinson sa Kerolaj Gilbi,koji su jedni od najvećih 'Wine mastera'  ovo vino ocijenila kao najbolje u regionu. To predstavlja veliku čast nama, trebinjskoj žilavci i to je potvrda da je kolijevka žilavke potvrdila svoj kvalitet", poručio je Vukoje.

Podrum "Vukoje 1982" proizvodi ograničene količine vina od grožđa iz sopstvenih vinograda. Njihovi proizvodi su u više navrata dobijali najviše ocjene na priznatim svjetskim festivalima vina.

SVETI TRIFUN (1).JPG