Član Džudo kluba "Leotar" Igor Đurica proglašen je za najboljeg sportistu grada Trebinja za 2019. godinu, dok je Košarkaški klub /KK/ "Leotar" najuspješniji sportski kolektiv.

izbor najboljeg sportiste trebinja za 2019 (9).JPG

Drugo mjesto, u kategoriji najboljih sportista, pripalo je Marku Šukoviću - članu Atletskog kluba "Trebinje" , dok je treće mjesto podijelili član AK "Leotar" Emilija Kušić  i košarkaš "Leotara" Dejan Šakotić.

U kategoriji najuspješnijih sportskih kolektiva, drugo mjesto pripalo je Džudo klubu "Leotar", a treće su podijelili Rukometni klub "Leotar" i Ženski košarkaški klub "Leotar".

izbor najboljeg sportiste trebinja za 2019 (8).JPG

Najbolji trebinjski sportista Igor Đurica kazao je da je ovo priznanje za njega veoma bitno.

"Nisam se nadao ovoj tituli. Za mene puno znači svaka nagrada i priznanje koje dobijem za svoj rad, a ja ću nastaviti ovako u kontinuitetu i nadam se će biti još nagrada. Osjećaj je fantastičan", iskren je Đurica, koji je seniorski prvak Balkana, seniorski prvak BiH i prvak BiH u kategoriji mlađih seniora u kategoriji do 66 kilograma.

Najbolji sportski kolektiv u 2019. godini je KK "Leotar" i kapiten ove ekipe Đorđije Ninković je bio presrećan jer je u dva dana podigao dva pehara.

"Nagrada je zaslužena, a ona je lijepo priznanje ljudima u našem klubu kao i igračima koji su dali svoj maksimum.Bili smo šampioni, radili marljivo i hvala Gradu na lijepoj nagradi kao najboljem sportskom kolektivu", rekao je Ninković.

Za najperspektivnije sportiste proglašeni su: Katarina Vulić - ŽOK "Leotar", Vidak Maljević - Džudo klub "Leotar", Tanja Ratković - ŽRK "Leotar", Katarina Filipović - AK "Trebinje", Milan Ždralić - KK "Leotar", Rade Tešanović - Biciklistički klub "Leotar", Stefanija Pajić OOK "Leotar", Igor Zelenović - AK "Leotar", Goran Kraljević - kajakkanu-rafting klub "Trebišnjica", Radovan Turnić - RK Leotar", Nedeljko Sparavalo - Omladinski streljački klub "Leotar", Sara Ratković - PVK "Leotar", Vuk Danojlić - KVS "Leotar", Ivana Daković ŽKK "Leotar 03", Julijan Vukanović - FK "Leotar", Filip Milinić - Karate klub "Trebinje", Nemanja Đerković - Sportski plesni centar "Maris".

izbor najboljeg sportiste trebinja za 2019 (2).JPG

Posthumna priznanja su dodijeljena Milanu Bubalu i Pavlu Smrzliću.

izbor najboljeg sportiste trebinja za 2019 (3).JPG

Zlatno pero dodijeljeno je novinaru Ratomiru Mijanoviću, a zlatne plakete za životno djelo u sportu uručene su Rajku Raduloviću, Dragu Gaćinoviću i Radomiru Miliću.

izbor najboljeg sportiste trebinja za 2019 (5).JPG

izbor najboljeg sportiste trebinja za 2019 (6).JPG

Ambasador sporta za 2019. je košarkašica Nikolina Milić.

Priznanje „Prijatelj sporta“ dodijeljen je Blažu Šupljeglavu, dok je priznanje za postignute rezultate u plivanju dodijeljeno Milošu Ćeraniću iz PVK "Leotar".

izbor najboljeg sportiste trebinja za 2019 (4).JPG

Posebna nagrada žirija za rezultate postignute u sportu dodijeljeno je ŽOK "Leotar", a za nesebičan doprinos ekološkom očuvanju grada Biciklističkom klubu "Leotar".

Priznanje za najboljeg sportskog sudiju otišlo je u ruke Dragana Kralja, dok je priznanje „sportski radnik“ završilo je u rukama Dražena Šegrta iz KK "Leotar.

Dobitnicima je čestitao gradonačelnik Mirko Ćurić, kojim im je poželio mnogo uspjeha i u ovoj sportskoj godini.

Predsjednik ovogodišnjeg žirija je bila je Vesna Ninković Tomić, a članovi Rajko Milojević, Velibor Brnjoš, Srđan Bubalo i Veselin Klimović.

Manifestaciju organizuju Javna ustanova „Trebinjesport“ i „Glas Trebinje“, uz pokroviteljstvo grada Trebinja.

izbor najboljeg sportiste trebinja za 2019 (10).JPG