U prostorije trebinjske Policijske uprave privedeno je još lica, a među njima i zamjenik direktora KPZ Foča Sreten Matović, koji su uhapšeni u okviru akcije MUP-a kodnog naziva "Maglić".

IMG_20200212_20764.jpg

Uhapšeni, njih 12, osumnjičeni su da su zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu Foča omogućavali nezakonite pogodnosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ova lica su osumnjičena za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjesan rad u službi u periodu od 2010. do 2020. godine.

"Uhapšeni su sumnjiče da su zatvorenicima uzimali novac uz obećanja da će im pomoći da se protiv njih pokrenu novi postupci u kojima bi im bile smanjene kazne. Osim toga, zatvorenicima su obećavali da će ih prebaciti u druge zatvore gdje će im biti lakše služenje kazne, uz zamjenu za novac", pojasnio je izvor Srpskainfo.

U dosadašnjim aktivnostima pronađena je dokumentacija koja dokazuje postojanje navedenih krivičnih djela, veća količina novca, oružje, municija, minsko-eksplozivna sredstva i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima.

U toku ove policijske akcije vrše se pretresi na 28 lokacija na područje Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja.

Pretresi su izvršeni i u trebinjskom zatvoru.

U ovim aktivnostima angažovani su policijskih službenici nadležnih policijskih uprava, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.

Aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.