Prelijepa košarkaška slika otišla je iz Trebinja ne samo u Republiku Srpsku, nego i šire jer je KK „Leotar“ poslije 17 godina osvojio Kup Republike Srpke nakon pobjede u finalu nad OKK “Borac” iz Banja Luke 74:70 (22:22, 19:19, 20:18, 13:11).

Kup rs finale leotar1.jpg

Tokom svih 40. minuta u Bregovima je bila izjednačena borba dvije ekipe.

Nakon utakmice pehar je završio u rukama kapitena Leotara Đorđija Ninkovića, pa je slavlje moglo da počne.

Navijači su kandirali "šampioni, šampioni”, a igrači Leotara su sa uzdignutim rukama otpozdravljali publici.

Najkorisniji igrač, to jest MVP finala Kupa, je Vladimir Aleksić iz Leotara.

Gosti su bolje ušli u večerašnju utakmicu i već nakon dva minuta vodili su sa 2:7. Domaćin se pribrao i u petom minutu trojkom Aleksića poveo jesa 11:9. Do kraja prve četvrtine na parketu se odvijala izjednačena borba tako da je ovaj period završio rezultatom 22:22.

Tokom druge četvrtine gosti su za dva minuta napravili seriju 0:5 i došli su do vođstva od 26:31. Trojkom Aleksića Leotar je izjednačio na 31:31 u 15. minutu utakmice, kao i na kraju poluvremena kad se sa rezultatom 41:41 otišlo na odmor.

Gosti su ponovo poveli u trećoj četvrtini sa tri koša razlike 46:49, ali domaćin je polako smanjivao razliku i prestigao je Banjalučane u 29. minutu - 61:56.

U posljednjih deset minuta ušlo se sa 61:59, a Trebinjci nisu dozvolili iznenađenje iako im je ekipa Marka Šćekića non-stop prijetila.

Na kraju su slavili sa 74:70.

Kup rs finale leotar2.jpg

Na licu trenera Mira Vukoja osmijeh jer je objedinjena prošlogodišnja titula prvaka Republike Srpske i Kupa.

“Zahvaljujem se svojim momcima, u posljednjih deset dana odigrali smo šest utakmica. Večeras smo imali puno problema nije igrao Rikalo. Sinoć je igrao pod infuzijom, večeras nije mogao, Pendić sa povrijeđenom zadnjom ložom i čestitam svojim momcima. Zahvaljujem se publici koja je bila šesti igrač kad nam je najviše trebalo. Kao pobjednici Kupa Republike Srpske imamo obavezu je predstavimo u najboljem izdanju u Sarajevuna Kupu BiH”, rekao je Vukoje.

MVP finala Kupa Vladimir Aleksić rekao je da je finale bila prava muška borba dva izjednačena protivnika.

“Publika je uživala u prelijepoj košarkaškoj predstavii i čestitao bih svojim saigračima na velikoj borbenosti i osvojenom trofeju koji svima nama puno znači. Ovo je veliko priznanje, ali ne bih mogao da budem bez pomoći mojih saigrača”, rekao je Aleksić.

Finale Kupa BiH igraće se u Sarajevu, a KK “Leotar” igraće protiv KK “Spars”.

KK „Leotar“: Karanac, Raičević 11, Aleksić 19, Damjanović 2, Pendić 2, Rikalo, Andrejević 11, Milidragović 10, Ninković 6, Šakotić 10, Lakić 2, Milošević 1. Trener: Miro Vukoje.

OKK „Borac“: Đonlić 5, Zvonar, Barbarez, P. Lončar 17, Pavlović 18, S. Lončar, Đumić 8, Ljuboja 11, Marković 9, Maran 2, Reljić. Trener: Marko Šćekić.